Een PVC-vloer is een veelzijdige vloerbedekking met veel voordelen. Dit verklaart ook de populariteit van dit soort vloer in zowel woningen als commerciële ruimtes. Het is gemaakt van dun en soepel materiaal, waardoor een PVC vloer minder dik is dan een laminaatvloer. Daardoor heeft PVC veel pluspunten. We zetten de voordelen voor je op een rij.

De voordelen van een PVC-vloer

1. PVC-Vloeren zijn Waterbestendig

Een PVC vloer is goed toe te passen in vochtige ruimtes zoals de keuken, de badkamer of een kelder door zijn waterbestendigheid. PVC neemt geen vocht op en kan worden voorzien van een beschermende toplaag of coating die extra bescherming biedt tegen water. Daarnaast kan PVC naadloos worden gelegd.

2.Een PVC-vloer is Slijtvast

De toplaag die bescherming biedt tegen water, zorgt er ook voor dat PVC bestand is tegen vlekken en krassen. Daarom is de toplaag essentieel en verlengt deze de levensduur van jouw PVC-vloer aanzienlijk. Door op de juiste manier voor je vloer te zorgen, kan je de vloer in topconditie houden.

3. PVC-vloeren zijn Eenvoudig te Reinigen

Mocht er nu toch een vlek ontstaan op de vloer, is een PVC-vloer gemakkelijk te reinigen. Regelmatig vegen of stofzuigen en af en toe dweilen met een vochtige doek is meestal voldoende om de vloer schoon en in goede staat te houden.

4. Een PVC-vloer is Kostenefficiënt

De materiaalkosten en installatiekosten van PVC liggen relatief laag. Daarnaast zorgt het slijtvaste, waterbestendige en schone voordeel van PVC ervoor dat het een langere levensduur heeft. Ook kan het een positieve invloed hebben op de energiekosten, aangezien PVC van nature warmer aanvoelt.

5. PVC zorgt voor Comfort en Geluidsdemping

PVC is achter en warmer aan de voeten dan harde vloerbedekkingen. Bovendien hebben PVC-vloeren uitstekende geluiddempende eigenschappen, wat zorgt voor een stillere en comfortabelere leefomgeving. Dit kan vooral gunstig zijn in appartementen of huizen met meerdere verdiepingen. Kortom, PVC-vloeren zijn waterbestendig, slijtvast en eenvoudig te reinigen, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte gebieden en vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. PVC-vloeren bieden een kostenefficiënte en veelzijdige vloeroplossing die jarenlang meegaat: een perfecte combinatie van stijl, duurzaamheid en onderhoudsgemak voor elke ruimte in je huis.

Chat openen
Hallo,
waar kunnen we jou mee helpen?