Steeds meer mensen kiezen voor een houten vloer, door de warme en natuurlijke uitstraling die het toevoegt aan een ruimte. Ook brengt het veel andere voordelen met zich mee. Wij zetten de voordelen van houten vloeren voor je op een rij.

De voordelen van een houten vloer

1. Duurzaamheid en Lange Levensduur

Met de juiste zorg en onderhoud kunnen houten vloeren tientallen jaren meegaan. Slijtage is natuurlijk niet te voorkomen, maar door schuren of opnieuw afwerken kan de vloer er weer als nieuw uitzien.

2. Houten Vloeren zijn Tijdloos

De stijl van een houten vloer past bij ieder interieur en gaat mee met de trends van het moment. Mocht je toch uitgekeken zijn, kan de vloer gemakkelijk worden gelakt. Hierdoor krijgt het weer een compleet nieuwe uitstraling en gaat het weer jaren mee.

3. Schade aan je Houten Vloer is Eenvoudig te Herstellen

Krassen of putten in de houten vloer zijn gemakkelijk te herstellen door opnieuw schuren of afwerken. In tegenstelling tot andere materialen, zoals laminaat, die vaak (deels) vervangen moeten worden bij schade.

4. Verhoogt de Waarde van je Woning

Kopers zijn bereid om meer te betalen voor je huis als deze een houten vloer heeft. Gemiddeld kan de waarde hierbij wel met 3 tot 5 procent toenemen.

5. Een Houten Vloer is Gemakkelijk te Onderhouden

Het is eenvoudig om zelf een houten vloer te onderhouden met het juiste reinigingsmiddel en een dweil. Vaak is stofzuigen al voldoende. Hoewel het moeilijker schoon te maken lijkt dan andere materialen, zit hier geen verschil in.

6. Houten vloeren zijn Hypoallergeen

Een houten vloer is hypoallergeen, wat betekent dat het minder huismijt, stof, pollen of andere allergenen vasthoudt. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving, wat vooral voordelig kan zijn voor mensen met astma of allergieën.

7. Goed te combineren met vloerverwarming

Hout is van nature isolerend. Toch kan het, als het op de juiste manier wordt geplaatst, een fijne, gelijkmatige warmteverspreiding geven in combinatie met vloerverwarming. Dit zorgt voor zowel een stijlvolle, maar ook een comfortabele leefomgeving.

Kortom, de voordelen van houten vloeren laten zien dat een houten vloer kan een prachtige aanvulling zijn op je woning. Belangrijke pluspunten zijn het tijdloze karakter, de duurzaamheid en de gezondheidsvoordelen.

 

Chat openen
Hallo,
waar kunnen we jou mee helpen?